Skriv ut

2017-04-17 

Seglingssektionen

Sektionen har en sektionsledare samt 4-6 ledamöter för nuvarande så ser det ut så här:

Sektionsledare Anders Österberg

Ledamöter Leif Edvinsson, Åsa Ring, Thomas Rundberg, Calle Nyström, Johnny Rickman.

Vi har årligen 3-5 protokollförda möten där årets seglingar och arrangemang diskuteras.

Arrangemang Vi kommer i år att genomföra 9 Onsdagsseglingar, Skansholmen Race, Sörmlandsregattan tillsammans med Trosa o Östertälje båtklubb samt Askö runt och KM Ärtköret.

Onsdagsseglingarna är en träningssegling som på namnet hörs går av stapeln 9 kvällar under vår o höst. Tanken med dessa seglingar är att lära känna sin båt både för kommande familjeseglatser eller kappsegling. Självklart känns det skönare att åka ut i skärgården och veta att man klarar av sin båt. Kvällen avslutar vi med korvgrillning vid klubbstugan och har en trevlig stund med diskussioner om allt o alla.

Den 3 juni kommer vi tillsammans med övriga klubbar längst med Södertäljeleden att ha en segling vid Skansundet, se vidare info på hemsidan.

I början av augusti arrangeras Askö Runt, det är en familjesegling som utgår från vår klubbholme Fifång. Seglingen tar ca 3-3½tim vid "normal augustivind" seglingen avslutas med prisutdening på berget samt i år gemensam grillning vid stugan eller icke ovanligt med kräftskiva i vårt fina tält som alltid står uppställt. Senare under kvällen så kommer det att anordnas dans.

Årets slutgiltiga segling sker med KM Ärtköret, en dagsegling på Halls fjärden i mitten av september då en klubbmästare slutligen utses, denna segling utförs med diffrensierad starttid o först i mål vinner. Dagen avslutas med ärtsoppa o punsch samt prisutdelning för årets seglingar, allt i klubbhuset i Torpa
Liksom 2016 så för att kunna benämna sig som klubbmästare så måste tre seglingar genomföras: Skansholmen Race, SBS Askö Runt samt höstens Ärtköret.

Vi har under året 2016 också fått igång ett samarbete med alla klubbar längs Södertälje-Landsort vilket har / kommer att resultera i en gemensam kalender, gemensam hemsida samt seglingen Skansholmen Race.
Detta var lite om vårt eget engagemang, vi ska dock inte glömma våra grannklubbar som ÖBK Östertälje båtklubb och TBK Trosa båtklubb, vi tillsammans arrangerar Sörmlandsregattan i Trosa. En Skärgårdsbana på ca 20 distans med start o mål vid Trosas inlopp. Seglingen genomförs samma dag som Trosa marknad vilket innebär mycket liv o rörelse för seglare-familj o vänner.

Vill du veta mer om segling så gå in på SBS hemsida o klicka in på fliken segling. Där kan du se vår kalender och även anmäla dig till seglingsinfo via mail.

Du kan även höra av dig till mig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Seglingssektionen
Anders Österberg

Mer om sektionens kappseglingar hittar du under sektionens egen hemsida.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med klubben?
Bli medlem, byta bryggplats eller liknande.

Klicka här!

Kalender

Länk till  KALENDER 2018

2018

November
15 Båthanteringen stänger
December
04 Styrelsemöte
 
2019
Januari
08 Styrelsemöte
Februari 
06 Årsmöte
Copyright © 2018 Södertälje Båtsällskap Torpavägen 2 151 38 Södertälje . Template designed by olwebdesign.